بدون شک تا به حال با نام بوتاکس و کاربردهای آن آشنا شدهاید. یکی کاربردهای رایج تزریق بوتاکس، رفع چین و چروک صورت است. بوتاکس نوعی ماده است که در گروه نوروتوکسین قرار دارد و توسط باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینوم تولید میشود. البته شاید خیلی از افراد با کاربرد رفع جای جوش بوتاکس آشنا نباشند. برای این منظور قصد داریم تا در این مقاله در مورد مزایای بوتاکس در حوزه زیبایی و درمانی، به ویژه در مورد تزریق بوتاکس برای درمان جای جوش صحبت کنیم.
علل به وجود آمدن جای جوش
شکل گیری جوش در نقاط مختلف پوست میتواند به دلایل متعددی رخ دهد و ظاهر جای جوش نیز دلایل خاص خود را دارد. دلیل این که جای جوش بر روی بدن شکل میگیرد، این است که بدن قصد ترمیم زخم را دارد. پوست سعی میکند با تولید کلاژن زخم را ترمیم کند، اما اگر میزان کلاژن تولید شده بیش از حد بوده و ماندگاری آن دائمی باشد، جای جوش که به آن اسکار نیز گفته میشود، باقی میماند. بعد از ترمیم، پوست به حالت اولیه باز نمیگردد و صافی و بینقصی که قبلا داشته است، را نخواهد داشت. اسکار آکنه و جای جوش زمانی ایجاد میشود که لکههای التهابی از منافذ پوستی ناشی از افزایش چربی، باکتریها و یا سلولهای مرده تشکیل میشود. این منافذ ممکن است متورم شده و در دیواره فولیکول شکافی ایجاد کنند.
اما به دلیل علاقه افراد به زیبایی و جوانی، تکنولوژی در حوزه پزشکی راهکارهایی مانند تزریق ژل، تزریق چربی و تزریق بوتاکس را برای رفع این مشکلات ارائه کرده است. این روشها توسط متخصصان جهت رفع اسکار و جای جوش انجام میشوند.
تزریق بوتاکس برای از بین بردن جای جوش
با تزریق بوتاکس در یک نقطه از بدن، تغییرات قابل توجهی در لایههای پوستی صورت میگیرد؛ به طویکه استفاده از این روش برای جای جوش نسبت به دیگر روشها، مزایایی مانند جوانسازی، بهبود ظاهر، حذف جای جوش و غیره را به همراه دارد. با تزریق بوتاکس، عضلات اطراف ناحیهای که جوش زده است، از کار میافتند. این امر باعث میشود که پوست در این ناحیه بهبود یابد. علاوه بر این، این روش به سادهترین شکل ممکن، بدون نیاز به جراحی و خونریزی و به صورت سرپایی انجام میشود و نیازی به مراقبت ویژه ندارد، بنابراین فرد پس از تزریق میتواند به فعالیتهای روزمره خود بپردازد.
نحوه عملکرد بوتاکس برای رفع لک و جوش در صورت
تزریق بوتاکس برای جای جوش به عنوان یک روش موثر و پرکاربرد توصیه میشود. این روش به وسیله تزریق موادی مانند اسید هیالورونیک که در تزریق ژل لب نیز مورد استفاده قرار میگیرد، انجام میشود. این مواد پرکننده جای خالی ایجاد شده توسط جوش را پر میکنند و به پوست ظاهری صاف و یکنواختی میبخشند.
تزریق بوتاکس به دو صورت موقت و دائم انجام میشود. در روش موقت، پس از مدتی مواد تزریقی به صورت تدریجی و در طول زمانی معین جذب میشوند و نیاز به تزریق مجدد دارند. اما در تزریق دائم، نیازی به تزریق مجدد نخواهد بود و مواد پرکننده در جای جوش باقی میمانند. این روش به سرعت انجام میشود و عوارض جانبی کمی دارد. با استفاده از تزریق بوتاکس، جوشهایی که باعث فرورفتگی و ناهمواری پوست شدهاند، ترمیم و صاف میشوند که میتوانید شاهد تغییرات چشمگیری در ظاهر چهره افراد باشید.
لازم است که تزریق بوتاکس برای رفع جای جوش و لکهای صورت حتما توسط پزشکان و کلینیکهای معتبر و با تجربه انجام شود تا از عوارض ناخواسته جلوگیری شود. اعتماد به متخصصین و مشاوره قبل از تصمیمگیری در مورد استفاده از تزریق بوتاکس برای رفع جای جوش بسیار مهم است.
ماندگاری اثرات بوتاکس برای رفع جای جوش
لازم به ذکر است که در صورت استفاده از تزریق بوتاکس به صورت موقت، مدت زمان اثر آن ممکن است بین ۶ تا ۱۲ ماه متغیر باشد و برای حفظ نتیجه آن باید تمدید تزریق بوتاکس در ناحیه مورد نظر را انجام داد.
نتیجه گیری
همانطور که میدانید، همه ما به دنبال راههایی هستیم که بتوانیم در کمترین زمان و با هزینه مناسب به زیبایی دست یابیم. امروزه، با استفاده از تزریق بوتاکس، میتوان بسیاری از مشکلاتی که مانع زیبایی افراد میشوند را رفع کرد. حتما با کاربردهای بوتاکس در جوانسازی پوست آشنا هستید. اما جالب است بدانید که تزریق بوتاکس نیز میتواند برای رفع لکها و اسکارهایی که ناشی از جوشها هستند نیز موثر باشد. در این روش بوتاکس باعث شل شدن پوست اطراف این لکهها میشود و میتواند بهبودی قابل توجهی در آنها ایجاد کند. البته لازم به ذکر است که تاثیر بوتاکس معمولا موقت است و پس از چند ماه نیاز به تجدید آن دارید.