علت بوی بد عرق چیست؟
علت بوی بد عرق معمولاً به تجزیه ترکیبات عرق توسط باکتریهای طبیعی پوست برمیگردد. عرق بهتنهایی بویی ندارد، اما زمانی که غدد عرق آپوکرین در نواحی مانند زیر بغل و کشاله ران ترشحات خود را آزاد میکنند، این مواد در تماس با باکتریها تجزیه شده و ترکیباتی با بوی ناخوشایند تولید میشود. عوامل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، تغذیه، استرس و برخی بیماریها میتوانند علت بوی بد عرق باشند. رعایت بهداشت، استفاده از دئودورانتهای مناسب و در برخی موارد، روشهایی مانند تزریق بوتاکس میتوانند به کاهش این مشکل کمک کنند.
علت بوی بد عرق زیر بغل زنان
بوی بد زیر بغل زنان میتواند به دلایل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی، تعریق بیش از حد و رشد باکتریهای طبیعی روی پوست ایجاد شود. این مشکل معمولاً در دوران قاعدگی، بارداری یا یائسگی به دلیل نوسانات هورمونی تشدید میشود. اگر به دنبال راهکارهای مؤثر برای کاهش بوی بد زیر بغل زنان هستید، در ادامه با ما همراه باشید! علت بوی بد عرق زیر بغل زنان بسیار متفاوت است و عوامل مختلفی می توانند باعث بروز این اتفاق شوند. بیایید به بررسی علت بوی بد عرق زیر بغل زنان بپردازیم:
- کمبود برخی از ویتامین ها در بدن
- مصرف زیاد شکلات و شیرینی
- بروز بعضی از بیماری ها در بدن مثل بیماری های کلیه
- استفاده زیاد گوشت قرمز یا سفید
- استرس زیاد
- فشار زیاد
- دوران پریودی خانم ها
- اضافه وزن
- ژنتیک
- مصرف مواد غذایی مستعد تولید بوی بد مثل سیر و پیاز
- هایپرهیدروزیس
علت بوی بد زیر بغل کمبود کدام ویتامین است؟
علت بوی بد عرق میتواند به کمبود برخی ویتامینها، از جمله ویتامین B12، مرتبط باشد. این ویتامین نقش مهمی در متابولیسم بدن و دفع سموم دارد و کمبود آن میتواند منجر به تجمع مواد زائد و ایجاد بوی نامطبوع در عرق شود. افرادی که دچار کمبود ویتامین B12 هستند، ممکن است بوی عرق آنها تندتر و ناخوشایندتر شود. بنابراین، یکی از علتهای بوی بد عرق میتواند کمبود ویتامین B12 باشد که با تغذیه مناسب یا مصرف مکملها قابل جبران است. این ویتامین نقش مهمی در متابولیسم بدن و دفع سموم دارد و کمبود آن میتواند منجر به تجمع مواد زائد و ایجاد بوی نامطبوع در عرق شود. افرادی که دچار کمبود ویتامین B12 هستند، ممکن است بوی عرق آنها تندتر و ناخوشایندتر شود. بنابراین، یکی از علتهای بوی بد عرق میتواند کمبود ویتامین B12 باشد که با تغذیه مناسب یا مصرف مکملها قابل جبران است.

مشاوره تخصصی و رزرو نوبت آنلاین
لطفا جهت رزرو نوبت در کلینیک دکتر خادمی از طریق دکمه رو به رو اقدام کنید:
سایر ویتامین های موثر در ایجاد بوی بد عرق زیر بغل شامل موارد زیر است:
- ویتامین D: ویتامین D که ما به آن ویتاظمین آفتاب می گوییم، نقش اساسی در حفظ کردن سلامت استخوان ها و تقویت سیستم ایمنی یا تنظیم خلق و خو فرد ایفا می کند. کمبود این ویتامین در بدن ممکن است که به بروز علائمی همچون تغییر در الگوهای تعریق منجر بشود. تحقیقات نشان داده که کمبود ویتامین D باعث تعریق زیاد در برخی از افراد می شود. البته مکانیزم این پدیده هنوز شناخته نشده ولی تصور می شود ویتامین D در تنظیم کردن دمای بدن و همچنین عملکرد غدد عرق نقش اساسی دارد. به همین خاطر، سطوح ناکافی ویتامین D این فرآیندها را مختل می کند. به طور کلی، کمبود ویتامین دی با برخی از مشکلات پوستی از قبیل پسوریازیس و اگزما مربوط است که تأثیرات منفی روز تعریق و بوی بدن دارد.
- ویتامین C: ویتامین C یا اسید اسکوربیک، نقش های متعددی از قبیل ساخت کلاژن، بهبود یافتن زخم و همچنین تقویت کردن سیستم ایمنی بدن دارد. هرچند مطالعات بسیاری درباره نقش مستقیم ویتامین C روی بوی عرق انجام نشده، ولی کمبودش می تواند به تغییر در ترکیبات و همچنین بوی عرق از طریق اثر بر سلامت پوست فرد منجر شود. توجه داشته باشید که کمبود ویتامین C می تواند عملکرد و کار سیستم ایمنی بدن را بهم بریزد و پوست فرد را مستعد عفونت کند، که این قضیه ممکن است روی بوی عرق اثر منفی داشته باشد.
علت بوی بد عرق زیر بغل مردان
علت بوی بد عرق زیر بغل مردان معمولاً به فعالیت بیشتر غدد عرق و تأثیر باکتریهای پوست بر ترکیبات عرق برمیگردد. در مردان، به دلیل ترشح هورمون تستوسترون، غدد عرق آپوکرین فعالتر هستند و عرق تولیدشده ترکیباتی دارد که محیط ایدهآلی برای رشد باکتریها فراهم میکند. این فرآیند باعث ایجاد بوی ناخوشایند میشود.
- فعالیت بیشتر غدد عرق آپوکرین: مردان به دلیل هورمونهای جنسی، عرق بیشتری تولید میکنند که مواد مغذی لازم برای رشد باکتریها را فراهم میسازد.
- باکتریهای طبیعی پوست: باکتریها، ترکیبات عرق را تجزیه کرده و موادی با بوی ناخوشایند تولید میکنند.
- تغذیه نامناسب: مصرف زیاد غذاهای تند، سیر، پیاز و گوشت قرمز میتواند بوی عرق را شدیدتر کند.
- استرس و اضطراب: هورمونهای استرس باعث تحریک بیشتر غدد عرق و افزایش تولید عرق با ترکیبات متفاوت میشوند که بوی قویتری دارند.
- رعایت نکردن بهداشت فردی: عدم استحمام منظم یا استفاده نکردن از صابونهای آنتیباکتریال، باعث تجمع باکتریها و تشدید بوی عرق میشود.
- پوشیدن لباسهای نامناسب: لباسهای تنگ یا با الیاف مصنوعی تهویه پوست را مختل کرده و رشد باکتریها را افزایش میدهند.
- مشکلات هورمونی یا پزشکی: بیماریهایی مانند دیابت، اختلالات تیروئید یا چاقی مفرط میتوانند تعریق و بوی بد زیر بغل را افزایش دهند.
با رعایت بهداشت، انتخاب تغذیه مناسب و استفاده از روشهایی مانند دئودورانتهای آنتیباکتریال یا تزریق بوتاکس زیر بغل میتوان این مشکل را کنترل کرد.
برای مشاوره رایگان و رزرو نوبت کلیک کنید
علت بوی بد عرق زیر بغل مردان هم تفاوت چندانی با خانم ها ندارد. در این مورد هم مصرف برخی از مواد غذایی مثل گوشت، سیر، پیاز و غیره باعث بوی بد عرق زیر بغل خواهد شد. البته باید به این نکته هم اشاره کنم آقایانی که ورزشکار هستند، نسبت به بقیه افراد بیشتر عرق می کنند. این افراد اگر پس از ورزش بهداشت فردی خودشان را رعایت نکنند پس از مدتی به بوی بد زیر بغل دچار خواهند شد که بسیار زننده است.
بوی بد عرق نشانه چه بیماری است؟
بوی بد عرق میتواند نشانه برخی بیماریهای داخلی باشد که عملکرد بدن را تحت تأثیر قرار میدهند. دیابت یکی از این بیماریهاست که در برخی موارد باعث ایجاد بوی شبیه به میوه یا استون در عرق میشود. مشکلات کبد و کلیه نیز میتوانند منجر به بوی نامطبوع بدن شوند، زیرا این اندامها در دفع سموم نقش دارند و اختلال در عملکرد آنها موجب تجمع مواد زائد در بدن میشود. اختلالات تیروئید با افزایش تعریق، زمینه را برای رشد بیشتر باکتریها و تشدید بوی بدن فراهم میکنند. همچنین، برخی عفونتهای باکتریایی یا قارچی ممکن است موجب تغییر در بوی عرق شوند که نیاز به بررسی پزشکی دارند. در خیلی از موارد علت بوی بد زیر بغل یک بیماری است. بیماری هایی که باعث بوی بد زیر بغل می شود، به شرح زیر هستند:
- دیابت: یکی از شایع ترین دلایل بودی بد بدن دیابت است که به عنوان قاتل خاموش نیز شناخته می شود. دیابت، یک بیماری جدی و مادام العمر می باشد که در آن بدن شما قادر به تولید انسولین کافی یا استفاده کافی از آن برای تنظیم سطح قند خون نیست. وقتی دیابت دارید سطح گلوکز شما خیلی بالاست. در صورتی که قند خون شما به خوبی کنترل نشده باشد، به بیماری به نام کتواسیدوز مبتلا می شوید که باعث بوی بد خواهد شد.
- بیماری کلیه و کبد: یکی دیگر از دلایل بوی بد بدن، بیماری کلیه یا کبد است. این اندام های حیاتی مسئول پردازش و دفع سموم از بدن هستند. اگر نتوانند این کار را به خوبی انجام دهند، بدن بوی متفاوت می شود.
- تیروئید پرکار: در نهایت، پرکاری تیروئید می تواند به خاطر افزایش عرق به دلیل عملکرد بیش از حد غده تیروئید، بدن را بو کنند. اختلال عملکرد تیروئید پیامدهای سلامتی طولانی مدت و فوری بسیاری دارد. اگر بیش از حد عرق می کنید، این موضوع را جدی بگیرید.
چه غذاهایی باعث بوی بد عرق میشود؟
اساساً، غذاهایی که بیشترین اثر را بر بوی بدن شما دارند، غذاهایی می باشند که دارای اسید سولفوریک بالایی هستند. در این تیتر غذاهایی که می توانند باعث تغییر در بوی شما شوند و دلیل آن آورده شده است.
- ادویه جات: ادویه هایی همچون کاری، زیره و شنبلیله وقتی که به زبان و دندان های شما می چسبند، می توانند بسیار تاثیرگذار باشند. این ادویه ها نه تنها می توانند ساعت ها روی نفس شما اثر بگذارند بلکه می توانند به مو و پوست شما نیز بچسبند. این ادویه ها همچنین حاوی ترکیبات فراری هستند که می توانند در جریان خون شما جذب شده و از طریق غدد عرق آزاد شوند و منجر به علت بوی بد زیر بغل شوند.
- سیر و پیاز: این عموزاده های گیاهی منابع شناخته شده بوی بد دهان هستند. برای برخی افراد، سیر و پیاز می توانند متابولیسم، گرمای بدن و تعریق را افزایش دهند. این امر می تواند باعث شود که باکتری های روی پوست با عرق ترشح شده از طریق غدد آپوکرین ترکیب شده و باعث ایجاد بوی نامطبوع شوند.
- گوشت قرمز: اگر از طرفداران گوشت قرمز هستید، باید بدانید که این غذا هم یکی دیگر از منابع بوی بدن است. هنگامی که گوشت قرمز می خورید، باعث می شوید که پروتئین های بی بو از طریق تعریق آزاد شوند و وقتی این پروتئین ها با باکتری های پوست مخلوط می شوند، بوی آن ها تشدید خواهد شد.
- الکل: شاید برایتان جالب باشد که بگوییم الکل می تواند باعث ایجاد بوی ناخواسته شود. به طور کلی الکل در بدن به اسید استیک متابولیزه می شود و از طریق منافذ پوست و همچنین تنفس شما به بیرون آزاد خواهد شد. پس می توانیم الکل را علت بوی بد زیر بغل بدانیم.
- ماهی: بسته به ژن های شما، ماهی می تواند یکی از مواردی باشد که بر بوی بدنتان تأثیر می گذارد. در موارد بسیار نادر دیده شده، بدن ما یک محصول جانبی در غذاهای دریایی به نام کولین را به تری متیل آمین با بوی ماهی تبدیل می کند. این ترکیب در بدن حرکت می کند و از طریق تنفس و پوست شما آزاد می شود. ولی افرادی که تری متیل آمینوری دارند بوی ماهی را از سایر غذاها از جمله لوبیا، بروکلی، گل کلم، بادام زمینی و محصولات سویا هم می گیرند. اما این وضعیت فوق العاده نادر است و تنها چند صد نفر را هدف قرار می دهد و بیشتر مردم می توانند بدون نگرانی ماهی بخورند.
علت تغییر ناگهانی بوی عرق زیر بغل
دقت کرده اید که در برخی از موارد به طور ناگهانی بوی عرق زیر بغل تغییر می کند؟ به نظر شما چه چیزی باعث بروز این مشکل خواهد شد؟
- یک رژیم ورزشی جدید
- تغییر در عملکرد غدد عرق اکرین
- عملکرد غدد عرق آپوکرین
- داشتن اضافه وزن
- بودن در محیط گرم
- فشار
- استرس
- مصرف فیبر بالای سبزیجات چلیپایی مثل کلم، گل کلم یا کلم پیچ
- عوارض دارویی برخی از داروها مثل دزیپرامین (نورپرامین)، نورتریپتیلین (Pamelor)، پیلوکارپین (ایزوپتو کارپین)، پروتریپتیلین (ویواکتیل) و مکمل های زینک
- هیپرهیدروزیس
- تری متیل آمینوریا
- دیابت
- بیماری های کلیه
- تغییرات هورمونی
- استفاده از محصولات نظافتی
- عفونت های پوستی
بوتاکس زیر بغل؛ روش مؤثر برای درمان بوی بد عرق
بوتاکس زیر بغل یکی از روشهای نوین و مؤثر برای کاهش تعریق و از بین بردن بوی بد ناشی از آن است. این روش با مسدود کردن سیگنالهای عصبی به غدد عرق، میزان تعریق را به طرز چشمگیری کاهش میدهد و از ایجاد بوی ناخوشایند جلوگیری میکند. اگر به دنبال راهحلی دائمی برای از بین بردن بوی بد عرق زیر بغل هستید، بهترین روش تزریق بوتاکس است. با مزایای این روش آشنا شوید:
- بوتاکس حاوی مقدار کمی سم بوتولینوم است و هنگامی که به زیر بغل تزریق می شود، به طور موقت آزاد شدن انتقال دهنده عصبی استیل کولین را که به غدد عرق سیگنال تولید عرق می دهد، مهار خواهد کرد.
- نتیجه این روش به حداقل رساندن یا حتی قطع کامل تعریق در مناطقی است که بوتاکس به آن جا تزریق می شود.
- بوتاکس برای از بین بردن تعریق به غدد عرق در ناحیه زیر بغل تزریق می شود. در اینجا، بوتاکس پیامی را که به غدد می گوید عرق ترشح کنند، قطع خواهد کرد.
- در ادامه بدون دریافت سیگنال، منطقه خشک باقی می ماند و از غدد تولید کننده تعریق، هیچ چیزی ترشح نمی شود.
لیزر موهای زائد برای رفع بوی بد زیر بغل
همانند سایر روش های حذف موهای زائد، لیزر نیز می تواند به کاهش بوی بد زیر بغل کمک کند. به سادگی با از بین بردن مو، عرق کمتری روی پوست گیر می کند، به این معنی که مواد کمتری برای باکتری ها وجود دارند که تبدیل به ترکیبات بدبو شوند. در یک مطالعه، شرکت کنندگان پس از انجام ۶ جلسه لیزر موهای زائد، ۶۳ درصد بهبود بوی عرق را تجربه کردند.
این مطالعه نشان داد که لیزر موهای زائد بوی زیر بغل را به روشی که احتمالاً پیچیده تر و علمی تر از آن چیزی است که فکر می کنید کاهش خواهد داد. در واقع لیزر می تواند تعادل میکروب های روی پوست را اصلاح می کند و رشد باکتری هایی که منجر به بوی بد می شود را کاهش دهد.
درمان خانگی بوی بد زیر بغل
درمان خانگی بوی بد زیر بغل یکی از بهترین روشها برای کنترل و کاهش بوی ناخوشایند تعریق است. بسیاری از ترکیبات طبیعی خاصیت آنتیباکتریال دارند و میتوانند رشد باکتریهای عامل بو را کاهش دهند. اگر به دنبال روشهای ساده، ارزان و مؤثر برای از بین بردن بوی عرق هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید و با روشهای مؤثر برای درمان خانگی بوی بد زیر بغل آشنا شوید:
- جوش شیرین: این ماده خاصیت ضدباکتریایی داشته و رطوبت اضافی را جذب میکند. کمی جوش شیرین را با آب مخلوط کرده و زیر بغل بمالید، سپس بعد از چند دقیقه بشویید.
- سرکه سیب: با تنظیم pH پوست، رشد باکتریها را کاهش میدهد. یک پنبه را به سرکه سیب آغشته کرده و به زیر بغل بمالید.
- آب لیمو: خاصیت اسیدی لیمو باکتریهای مولد بو را از بین میبرد. چند قطره آب لیمو را با آب رقیق کنید و زیر بغل بمالید.
- روغن نارگیل: دارای اسیدهای چرب ضدباکتری است. هر روز کمی روغن نارگیل را به زیر بغل ماساژ دهید.
- نشاسته ذرت: رطوبت اضافی را جذب کرده و از ایجاد بوی ناخوشایند جلوگیری میکند. آن را مستقیماً روی پوست خشک بپاشید.
- آلوئهورا: خاصیت ضدباکتری دارد و پوست را خنک میکند. ژل آلوئهورا را شبها به زیر بغل بزنید و صبح بشویید.
- چای سیاه: تانن موجود در چای سیاه غدد عرق را منقبض کرده و تعریق را کاهش میدهد. یک کیسه چای را در آب داغ قرار دهید، خنک کنید و روی زیر بغل بمالید.
- روغن درخت چای: ضدعفونیکننده قوی است و باکتریها را از بین میبرد. چند قطره روغن درخت چای را با آب رقیق کنید و به زیر بغل بزنید.
- حمام با نمک اپسوم: سمزدایی کرده و تعریق را کاهش میدهد. دو فنجان نمک اپسوم را در آب گرم حل کرده و ۲۰ دقیقه در آن استراحت کنید.
- مصرف غذاهای مناسب: کاهش مصرف سیر، پیاز و غذاهای ادویهدار و افزایش مصرف میوهها، سبزیجات و آب میتواند بوی بدن را کنترل کند.
با این روشهای طبیعی، میتوان درمان خانگی بوی بد زیر بغل را بهسادگی انجام داد و احساس طراوت و شادابی بیشتری داشت.
قرص برای بوی بد بدن
قرص های ضد عرق، محصولاتی هستند که برای کاهش دادن تعریق بیش از حد یا هایپرهیدروزیس استفاده می شوند. این قرص ها با کنترل کردن فعالیت غدد عرقی، میزان ساخت عرق را کاهش خواهند داد. این نوع درمان به خصوص برای افرادی که از عرق بیش از حد در نواحی متفاوتی از بدن خود مانند دست ها، پا، زیر بغل یا صورت رنج می برند، موثر است.
پماد برای بوی زیر بغل
یکی دیگر از راه های اصلی که باعث از بین رفتن بوی بد زیر بغل می شود استفاده از پماد هایی هستند برای این منظور تولید شده اند. ماده ای که این پماد ها را به یک محصول قوی ضد عرق مبدل می سازد، آلومینیوم کلراید است. به طور کلی آلومینیوم کلراید نوعی ماده شیمیایی می باشد که منجر به فلج شدن موقتی و سپس قطع کوتاه مدت فعالیت غدد تولید کننده تعریق می شود.
رفع بوی بد زیر بغل در طب سنتی
حال بیایید ببینیم که در طب سنتی چه توصیه هایی برای از بین بردن بوی بد زیر بغل آورده شده است.
- مصرف میوه زیره
- مصرف سکنجبین
- استفاده از بهار نارنج یا سرکه رقیق شده با آب
- استفاده از ضماد کنگر
- استفاده از جوشانده چوب و برگ آلبالوی تلخ
- استفاده از ضماد بلخ
- مصرف گوجه فرنگی
- مالیدن ضماد گل نسترن
- خوردن بادنجان
- مصرف تخم هل
رفع بوی بد زیر بغل با جوش شیرین
جوش شیرین رطوبت زیر بغل را جذب می کند و به همین خاطر از شکل گیری عرق تا حد زیادی جلوگیری خواهد کرد. این ترکیب باکتری هایی که بر روی پوست هستند را از بین خواهد برد بدن را کرده و بوی بد آن را خنثی می کند.
رفع بوی بد زیر بغل با سرکه سیب
سرکه سیب طبیعت اسیدی دارد و می تواند از شکل گیری باکتری ها جلوگیری کند. این موضوع باعث از بین رفتن بوی بد بدن می شود.
استفاده از روغن نارگیل
روغن نارگیل هم سرشار از اسیدلوریک می باشد که باکتری های بدن را از بین خواهد شد و از این طریق هم به رهایی شما از بوی بد زیر بغل و بدن کمک زیادی می کند.
برای رفع بوی بد بدن پوست خود را از سلولهای مرده ی روی آن پاکسازی کنید به وسیله ی کیسه حمام و رو شوی(سفیداب) این کار امکان پذیر هست برای تمام نقاط بدن استفاده بشود برای نواحی خصوصی از کیسه ی جدا استفاده شود پیش از استفاده با پزشک خود مشورت کنید